Zobacz pełną wersję : Problem z alarmem
Pietrek215
11-02-11, 19:43
Witam,
Mam taki problem, że z pilota nie mogę wyłączyć alarmu, dodam, że bateria była wymieniana 1 tydzień temu.
Było ok i problem powrócił :(
Jak myślicie czy to wina centralki czy bardziej pilota?
Pzdr
Stawiam na pilota. Rozkręć go i przeczyść, zwłaszcza styki przycisków. Jeżeli to nie pomoże to powinieneś mieć jeszcze drugiego pilota. Jeśli nie masz zawsze możesz dokupić i zaprogramować. ;)
Pietrek215
12-02-11, 08:16
Stawiam na pilota. Rozkręć go i przeczyść, zwłaszcza styki przycisków. Jeżeli to nie pomoże to powinieneś mieć jeszcze drugiego pilota. Jeśli nie masz zawsze możesz dokupić i zaprogramować. ;)
Były czyszczone wszystkie styki, i niestety nie pomaga :/
Jest jakiś manual z zaprogramowaniem pilota, bo nie mogę znaleźć ?
Zobacz najpierw jaki masz typ pilota (model) lub całego alarmu. Wtedy w google poszukasz, ponieważ każdy pilot inaczej idzie zaprogramować. Pamiętaj, że w większości przypadków zaprogramowanie nowego pilota wymaga użycia sprawnego starego pilota aby ten nowy skopiował sygnał. Kiedyś się bawiłem w programowanie pilotów do bramy i garażu. Wystarczy odpowiednio wciskać przyciski i się piloty zaprogramują same.
Pietrek215
13-02-11, 14:21
Wymieniłem bakterie i jakoś po pół godziny prób zahulał, na razie brak alarmu, ale co zrobić.
Sprawdzę najpierw pilota bo może to coś z nim jest nie tak a ewentualnie później zacznę grzebać w centralce od alarmu.
Dzięki za podpowiedzi.
Pozdrawiam
radekkaras
13-02-11, 19:30
Kolego wystarczy przelutowac pilota tzn lut po lucie przegrzac lutownicą bo może być gdzies zimny lut.Miałem takie cósik u klienta w civic-u 2005
Krzysztof1969
15-02-11, 16:15
Skoro po wymianie zaczął działać poprzednia bteria też była nowa to znaczy że coś się z nim dzieje jak go rozbierasz i skladasz. Tam bym szukał. Jeśli masz Prestige APS 400 to instrukcję znajdziesz na chomikuj.
Pietrek215
16-02-11, 10:46
Skoro po wymianie zaczął działać poprzednia bteria też była nowa to znaczy że coś się z nim dzieje jak go rozbierasz i skladasz. Tam bym szukał. Jeśli masz Prestige APS 400 to instrukcję znajdziesz na chomikuj.
Chyba tak bo na centralce mam firmę AMERVOX która puszczała właśnie alarmy prestige.
Na początek spróbuję "odświeżyć" wszystkie luty, może to pomoże.
Pozdrawiam
Jeżeli to Prestige to aby dorobić pilota trzeba przesłać centralkę do dystrybutora. Innej możliwości nie ma.
Krzysztof1969
16-02-11, 16:55
To nieprawda wystarczy że przeczytasz jaki jest numer chipa. Zamówisz sobie pilota bez problemu tylko kosztuje 150zł, wiem bo sam kupowałem. Z zaprogramowaniem nie ma problemu, instrukcję otrzymalem wraz z pilotem. Firmy szukaj w sieci jeśli jednak nie znajdziesz mam w domu fakture podam ci telefon.
Jakiego chipa z pilota czy centralki. Napisz dokładnie jak i co. Ja się tym interesowałem dawno temu bo kupiłem auto z jednym pilotem i chciałem dorobić i taką właśnie informację dostałem, że musiałbym wymontować centralkę i im wysłać.
Krzysztof1969
16-02-11, 18:16
Jeśli chcesz kupić pilot do alarmu Prestige 400 lub nowszego przeczytaj i zapisz sobie numer chipa z pilota. Taki numer podajesz przed zakapem i firma odpowie ci czy ma z takim chipem czy nie. Chodzi o to żebyś nie kupił czegoś co ci nie będzie działać.
http://www.mse.pl/index.php?p379,pilot-do-alarmu-prestige-400-kod-0813
Ja ma Prestige 150 ale sprawdzę.
Edit:
Właśnie jedzie do mnie nowy pilot :D