PDA

Zobacz pełną wersję : Autoalarm Prestige

s3kawek
22-01-07, 12:13
Niestety nie znam modelu jaki mam ale wydaje mi sie ze do 5d z 99 roku montowali jeden model autoalarmu wiec moze ktos ma taki i zna odpowiedz na moje pytanie. Mianowicie, jak wyłącze alarm i otworze klape bagaznika a nie otworze drzwi to po 30 sek alarm znowu mi sie zalacza. Wpienia mnie to strasznie.
Druga sprawa, to chciałbym zeby załaczal sie alarm jak zgasze silnik i po wyjsciu z auta zostana zamkniete ostatnie drzwi. ialem to w pugu i fajnie sie to spisywalo.
Zna ktos odpowiedzi na moje pytania?

emg
22-01-07, 13:08
masz niepodłączoną klapę bagażnika

s3kawek
22-01-07, 13:14
masz niepodłączoną klapę bagażnika

Jest podlaczona bo jak otworze klape (tylko przekrece kluczyk) bez rozbrojenia alrmu to ten zaczyna wyć.

frulik
22-01-07, 17:19
Czujnik otwarcia nie zadziała tylko na przekręcenie kluczyka. Może Ci się uchyla klapa i odpala się czujnik ultradźwiękowy ?

s3kawek
22-01-07, 18:02
Czujnik otwarcia nie zadziała tylko na przekręcenie kluczyka. Może Ci się uchyla klapa i odpala się czujnik ultradźwiękowy ?

A na jakiej zasadzie to dziala?

Kosciech
22-01-07, 18:53
W alarmie prestige nie ma takiej funkcji, żeby się sam załączał po wyłączeniu zapłonu i zamknięciu dzwi. Nowsze alarmy nie mają czegoś takiego, bo łatwo kluczyki zatrzasnąć. Co do klapy, to albo jest nie podłączona i jak uchylasz ją troche to czujnik utradźwiękowy wyłapuje ten ruch, albo jest jakoś dziwnie podłączone. Tak czy inaczej da sie to zrobić. Trzeba klape spiąć z drzwiami i wszystko. Pozdro

frulik
22-01-07, 20:11
frulik napisał/a:
A na jakiej zasadzie to dziala?

Czujnik otwarciowy zadziała po otworzeniu klapy (około 2-3cm), a ultradźwiękowy od zawirowania powiwetrza.