Zobacz pełną wersję : Autoalarm Prestige
Niestety nie znam modelu jaki mam ale wydaje mi sie ze do 5d z 99 roku montowali jeden model autoalarmu wiec moze ktos ma taki i zna odpowiedz na moje pytanie. Mianowicie, jak wyłącze alarm i otworze klape bagaznika a nie otworze drzwi to po 30 sek alarm znowu mi sie zalacza. Wpienia mnie to strasznie.
Druga sprawa, to chciałbym zeby załaczal sie alarm jak zgasze silnik i po wyjsciu z auta zostana zamkniete ostatnie drzwi. ialem to w pugu i fajnie sie to spisywalo.
Zna ktos odpowiedzi na moje pytania?
masz niepodłączoną klapę bagażnika
masz niepodłączoną klapę bagażnika
Jest podlaczona bo jak otworze klape (tylko przekrece kluczyk) bez rozbrojenia alrmu to ten zaczyna wyć.
Czujnik otwarcia nie zadziała tylko na przekręcenie kluczyka. Może Ci się uchyla klapa i odpala się czujnik ultradźwiękowy ?
Czujnik otwarcia nie zadziała tylko na przekręcenie kluczyka. Może Ci się uchyla klapa i odpala się czujnik ultradźwiękowy ?
A na jakiej zasadzie to dziala?
W alarmie prestige nie ma takiej funkcji, żeby się sam załączał po wyłączeniu zapłonu i zamknięciu dzwi. Nowsze alarmy nie mają czegoś takiego, bo łatwo kluczyki zatrzasnąć. Co do klapy, to albo jest nie podłączona i jak uchylasz ją troche to czujnik utradźwiękowy wyłapuje ten ruch, albo jest jakoś dziwnie podłączone. Tak czy inaczej da sie to zrobić. Trzeba klape spiąć z drzwiami i wszystko. Pozdro
frulik napisał/a:
A na jakiej zasadzie to dziala?
Czujnik otwarciowy zadziała po otworzeniu klapy (około 2-3cm), a ultradźwiękowy od zawirowania powiwetrza.