Zobacz pełną wersję : Ramka okna tylnych drzwi 5D
czy ta dolna ramka okna w drzwiach tylnych jest wymienna? Cała mi praktycznie obeszła z tej czarnej farby czy tam plastiku i wyłazi perfidnie srebrny metal... Próbowałem ją ściągać i tak jakby się wysuwa do przodu jak są drzwi kierowcy otwarte ale czy da się to wyjąć i wymienic?
Ona chyba jest przyczepiona na takich plastikowych zatrzaskach. Jakbyś rozkręcił drzwi to byś zobaczył. Wątpie żeby tak po prostu dało się to ściągnąć bez niczego ;] Spróbuj to może obkleić folią http://allegro.pl/chropowata-folia-na-progi-i-slupki-mocna-i-gruba-i1439292937.html albo czymś w tym stylu.
myślisz, że na tak wąskiej powierzchni to się utrzyma? Bo się nad tym właśnie zastanawiam ale wg. mnie szybko by się to poderwało na bokach
Zdjecie tych listewek to dosc precyzyjna robota, ale sie da. Sa tam dwa rodzaje spinek - jedna na wysokosci slupka (ta trzeba odpiac) i wtedy mozna zdjac calosc szarpiac do gory. Ciezko to wytlumaczyc na sucho i bez obrazkow, troche pomaga manual na diagramach czesci skladowych w drzwiach, ale tez bez szczegolowych wyjasnien.
Mi tez odlazilo i tez myslalem o oklejeniu, ale po glebszej analizie konstrukcji uznalem, ze to niewykonalne i kupilem te listewki
Ja u siebie będę próbował reanimować ta ramkę właśnie folią. Podczas mycia woda pod ciśnieniem oderwała mi kawałek tego ;/ W pracy po sąsiedzku gość obkleił cały samochód taką folią (tylko gładką) i trzyma się to elegancko już kilka miesięcy.
edyta:
filipfm pochwal się ile Cię to kosztowało? Kupowałeś nowe czy używki?
listewka ma lekki ząbek przy samej szybie i tego nie odtworzysz folią
Kupowalem kilka innych gratów przy okazji wiec nie podam Ci ceny :rolleyes:
Mysle, ze ktos z forumowych speców od uzywanych gratów z anglików ogarnie temat. Problem jest w tym, ze te listwy sie starzeja i bedzie coraz trudniej o dobra uzywke.
Ewentualnie mozna probowac zlapac z rovera albo mg. (http://allegro.pl/rover-400-45-mg-zs-civic-listwa-przy-szybie-pt-i1438694970.html)
Beda nowsze i dluzej wytrzymaja
Ja przednia wymieniałem ale tył to to samo tylko inny troche wymiar sa krótsze. Niestey w tych haniach tak sie dzieje z nimi :( tj wyżej jest na zapinkach plastikowych. ciezko schodzi ale powoli dasz rade.:D
a czy pomiędzy tą listwą na dole a oknem z tyłu jest taka duża szpara? bo mnie to wnerwia. przód mi przylega a tył nie. może to kwestia elektrycznych szyb, które wpychają szybę na tą listwe.
U mnie tez cos takiego jest to chyba normalka.
U mnie tez cos takiego jest to chyba normalka.
x2
przód mi przylega a tył nie. może to kwestia elektrycznych szyb, które wpychają szybę na tą listwe.
U mnie znowu jest dokładnie odwrotnie. Przód nie dolega (najgorzej jest od strony kierowcy), a tył dolega idealnie..... zatem....
...... kto chce zamienić się drzwiami :p
hehe mamy taki sam kolorek heh ale sie nie zmamienimy :D