Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ramka okna tylnych drzwi 5D

klubowicz
10-02-11, 20:25
czy ta dolna ramka okna w drzwiach tylnych jest wymienna? Cała mi praktycznie obeszła z tej czarnej farby czy tam plastiku i wyłazi perfidnie srebrny metal... Próbowałem ją ściągać i tak jakby się wysuwa do przodu jak są drzwi kierowcy otwarte ale czy da się to wyjąć i wymienic?

comatose
10-02-11, 21:38
Ona chyba jest przyczepiona na takich plastikowych zatrzaskach. Jakbyś rozkręcił drzwi to byś zobaczył. Wątpie żeby tak po prostu dało się to ściągnąć bez niczego ;] Spróbuj to może obkleić folią http://allegro.pl/chropowata-folia-na-progi-i-slupki-mocna-i-gruba-i1439292937.html albo czymś w tym stylu.

klubowicz
10-02-11, 22:14
myślisz, że na tak wąskiej powierzchni to się utrzyma? Bo się nad tym właśnie zastanawiam ale wg. mnie szybko by się to poderwało na bokach

filipfm
10-02-11, 22:19
Zdjecie tych listewek to dosc precyzyjna robota, ale sie da. Sa tam dwa rodzaje spinek - jedna na wysokosci slupka (ta trzeba odpiac) i wtedy mozna zdjac calosc szarpiac do gory. Ciezko to wytlumaczyc na sucho i bez obrazkow, troche pomaga manual na diagramach czesci skladowych w drzwiach, ale tez bez szczegolowych wyjasnien.
Mi tez odlazilo i tez myslalem o oklejeniu, ale po glebszej analizie konstrukcji uznalem, ze to niewykonalne i kupilem te listewki

comatose
10-02-11, 22:21
Ja u siebie będę próbował reanimować ta ramkę właśnie folią. Podczas mycia woda pod ciśnieniem oderwała mi kawałek tego ;/ W pracy po sąsiedzku gość obkleił cały samochód taką folią (tylko gładką) i trzyma się to elegancko już kilka miesięcy.

edyta:
filipfm pochwal się ile Cię to kosztowało? Kupowałeś nowe czy używki?

filipfm
10-02-11, 22:23
listewka ma lekki ząbek przy samej szybie i tego nie odtworzysz folią

comatose
10-02-11, 22:26
I tak spróbuję:]

filipfm
10-02-11, 22:36
Kupowalem kilka innych gratów przy okazji wiec nie podam Ci ceny :rolleyes:
Mysle, ze ktos z forumowych speców od uzywanych gratów z anglików ogarnie temat. Problem jest w tym, ze te listwy sie starzeja i bedzie coraz trudniej o dobra uzywke.
Ewentualnie mozna probowac zlapac z rovera albo mg. (http://allegro.pl/rover-400-45-mg-zs-civic-listwa-przy-szybie-pt-i1438694970.html)
Beda nowsze i dluzej wytrzymaja

kowal162
11-02-11, 10:40
Ja przednia wymieniałem ale tył to to samo tylko inny troche wymiar sa krótsze. Niestey w tych haniach tak sie dzieje z nimi :( tj wyżej jest na zapinkach plastikowych. ciezko schodzi ale powoli dasz rade.:D

michal168
11-02-11, 11:26
a czy pomiędzy tą listwą na dole a oknem z tyłu jest taka duża szpara? bo mnie to wnerwia. przód mi przylega a tył nie. może to kwestia elektrycznych szyb, które wpychają szybę na tą listwe.

kowal162
11-02-11, 12:09
U mnie tez cos takiego jest to chyba normalka.

bstwojtek
11-02-11, 14:21
U mnie tez cos takiego jest to chyba normalka.
x2

MikeFoto
11-02-11, 14:30
przód mi przylega a tył nie. może to kwestia elektrycznych szyb, które wpychają szybę na tą listwe.

U mnie znowu jest dokładnie odwrotnie. Przód nie dolega (najgorzej jest od strony kierowcy), a tył dolega idealnie..... zatem....

...... kto chce zamienić się drzwiami :p

kowal162
11-02-11, 22:33
hehe mamy taki sam kolorek heh ale sie nie zmamienimy :D