Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Regulowane kółko rozrządu ebay czy vision ?

embargo
09-02-11, 18:42
Muszę zakupić regulowane kółko na miejscu w kraju jest kółko ebayowe oferowane przez mtuning.pl 200zł takie:
http://mtuning.nazwa.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/Regulowane_ko__o_4d36a5809f314.jpg
czy lepiej poczekać 2-3 tygodnie dołożyć parę złotych - około 20 i kupić visiona ?
http://zitec.cz/shop/head/gears/vision.jpg

Macie jakieś doświadczenia z kółkami ebay/vision ?
Pewnie w obu przypadkach trzeba śrubki wymienić .

maniak2007
09-02-11, 20:18
Pewnie w obu przypadkach trzeba śrubki wymienić .

a po co?

embargo
09-02-11, 20:39
Nie wiem tak zalecają importerzy , pewnie się nie wyrabiają i takie 8.8 czy 10.8 są pewniejsze.

suchy2004
09-02-11, 22:38
Ja bym poczekał na visiona, mimo że jakość prawdopodobnie zbliżona, wzór visiona wydaje się ciekawszy :)

embargo
09-02-11, 22:54
pod pokrywką zwłaszcza ;)

qureku.
09-02-11, 23:01
Tylko pamiętaj, że Vision to Chińszczyzna

embargo
09-02-11, 23:13
a to z mtuning to nie chińszczyzna ?

Saiti
09-02-11, 23:53
to włoszczyzna! :D Jakość ta sama, to nie panewka, żeby mogło się szybko zużyć, nie przenosi drgań praktycznie, więc da radę i takie i takie :)

majson
09-02-11, 23:54
po wyregulowaniu kolka nalezy po jakims czasie sprawdzic srubki czy sie nie poluzowaly bo lubia ale nie ma zasady. generalnie kolko to kolko.

spychu
10-02-11, 10:01
a po co?
Po to, że w oryginalnych śrubkach wystarczy odkręcić je dwa, trzy razy w celu zmiany ustawienia i są wyrobione na tyle, że się nadają na śmietnik.

U mnie w Visionie po 3 odkręceniach normalnym imbusowym bitem śrubki były do wyrzucenia i w ich miejsce wjechały śrubki o twardosci 10.8.

Saiti
10-02-11, 11:44
Ile kosztuje mniej więcej komplet śrubek o zwiększonej twardości do takiego kółka? Bo zdaje mi się, że trzeba będzie i u mnie takie założyć niedługo, a nie chcę dopłacać za markę - wolę za twardsze śruby.

Fawor
10-02-11, 12:18
To nie jest twardość, tylko klasa...A kosztuje grosze w każdym sklepie metalowym.

maniak2007
10-02-11, 17:42
Po to, że w oryginalnych śrubkach wystarczy odkręcić je dwa, trzy razy w celu zmiany ustawienia i są wyrobione na tyle, że się nadają na śmietnik.

U mnie w Visionie po 3 odkręceniach normalnym imbusowym bitem śrubki były do wyrzucenia i w ich miejsce wjechały śrubki o twardosci 10.8.

a to dziwne, ja u siebie odkrecałem i przykrecałem ze 4 razy i śrubki nadal bardzo dobrze trzymają ;] może dlatego, ze skunksa:p

spychu
10-02-11, 21:38
a to dziwne, ja u siebie odkrecałem i przykrecałem ze 4 razy i śrubki nadal bardzo dobrze trzymają ;] może dlatego, ze skunksa:p
Pewnie tak.

Ja pisalem akurat o Visionie, bo o tym mowa w pierwszym poscie :)

Trzymac to trzymaly tylko sie wyrobily od twardego klucza imbusowego i juz nie szlo ich dokladnie dokrecic.

Swietywwl
11-02-11, 11:13
też mam visiona i potwierdzam zdanie spycha, śrubki są zdecydowanie za miękkie ale to przecież nie problem je wymienić w razie czego ;)

tomciuh82
12-02-11, 20:13
witam
przepraszam, a co daje takie regulowane kółko rozrządu?
Świerzy jestem, a zastanawiam się nad założeniem do civic ej2 mini me.
pozdrawiam

paweld
18-02-11, 00:02
Możesz sobie trochę silnik przestroić, lepsza góra lub lepszy dół, po modyfikacjach często są potrzebne żeby dobrze silnik zestroić.

Co do tematu Vision jest ok, trzeba tylko śrubki wymienić koszt 5zł (trzeba uważać żeby były odpowiedniej długości), jakość ok, przeżywa ukręcenie wałka w głowicy i nie gubi przy tym ustawień.

majson
23-02-11, 10:01
Bisimoto pomyslalo i w kolku sa śruby ARP.

Arturvf500
25-02-11, 14:37
Bisimoto pomyslalo i w kolku sa śruby ARP.

nie porównuj Bisi ze ścierwiastym chinskim Visionem; zawsze markowe kółka będą o niebo lepsze od taniości uciskowej; to już nie te czasy że płaci się za markę - teraz płaci się za jakość;)

spychu
25-02-11, 20:05
nie porównuj Bisi ze ścierwiastym chinskim Visionem; zawsze markowe kółka będą o niebo lepsze od taniości uciskowej; to już nie te czasy że płaci się za markę - teraz płaci się za jakość;)
A to ciekawe stwierdzenie. Może jakieś konkrety a nie pierdu pierdu :)

Co jest lepszego w kółku za 800zł od visiona za połowę tej ceny ?
Nie mowie o śrubkach, których komplet o twardości 10.8 kosztował mnie może z 10zł, czy kwestii wyglądu bo to kwestia gustu.

majson
25-02-11, 22:27
A kto tu powiedzial ze kolko Bisi kosztuje 800zl???

spychu
25-02-11, 22:46
Ziom a kto powiedział, że chodziło mi o Bisimoto ? Chodziło mi ogólnie o stwierdzenie "ścierwiastego visiona"

Bisi kosztuje 135$, Vision 45$ więc jak ktoś ściąga sam dla siebie i nie płaci nikomu, kto musi zarobić to wychodzi śmiesznie tanio i Vision wtedy kosztuje deko ponad 200zł, co daje nam 1/3 ceny ściąganego samemu Bisi.

Nadal nie otrzymałem odpowiedzi w czym AEM, Skunk, Bisi czy inne drogie kółko jest lepsze niż Vision, nie wspominając śrubek, które kosztują 10zł :)

Maskunt
27-02-11, 23:31
Wlasnie, czy i w tym wypadku Cena oznacza jakosc? Nie jest to chyba element, ktory trzeba wymieniac z powodu zuzycia. Nie wydaje mi sie tez zeby byla mozliwosc odkrecenia i rozregulowania, bo to znow nie kwestia samego kolka.

//Dzięki za informacje

Arturvf500
03-03-11, 13:35
Wlasnie, czy i w tym wypadku Cena oznacza jakosc? Nie jest to chyba element, ktory trzeba wymieniac z powodu zuzycia. Nie wydaje mi sie tez zeby byla mozliwosc odkrecenia i rozregulowania, bo to znow nie kwestia samego kolka.

baaardzo sie mylisz; vision i inne chinczyki sa wykonane z stosunkowo miekkich i malo wytrzymalych stopow, dodatkowo material z ktorego sa wykonane ma bardziej charakterystyke alu niz duralu - najzwyczajniej w swiecie plynie i po pol roku okazuje sie ze niby mocno dokrecona sruba odkreca sie bez wiekszego wysilku; abstrac****c od nagminnego pekania kolnierza walka przy klinie; te kolka mozna sobie uzywac co najwyzej przy seryjnych walkach i sprezynkach, nie krecac silnika wiele ponad fabryczna odcinke; jak ktos chce zaoszczedzic kilkadziesiat USD a pozniej robic glowice za 800zl to jego sprawa;)