PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z tylną lampą EK3

cybuch
09-02-11, 13:57
Pojawił mi się dzisiaj pewien problem, jako że laik ze mnie straszny, zanim zacznę kombinować wolę zapytać. Mam nadzieję, że wybrałem odpowiedni dział do tego.

Otóż problem tkwi w świetle stopu/mijania tylnej lampy. Gdy mam włączone światła mijania to prawe świeci słabiej i jak wcisnę hamulec to przestaje świecić w ogóle.
Natomiast gdy mam wyłączone światła to po wciśnieciu hamulca świeci stop w prawej lampie ale słabiej.

Pierwsze co zrobiłem to poszedłem do sklepu po żarówkę. Niestety z nówką sztuką jest ta sama sytuacja. Czy to jakiś poważny problem czy po waszych poradach jestem w stanie sam to naprawić ?

ppm702
09-02-11, 14:07
masz problem najprawdopodobniej z masą w lampie. Bez dłubnięcia w drutach nie bie obędzie. Jak na EK3 to musiał mieć coś cudowane w elektryce albo gong z tyłu i nieudolna naprawa. Jesli jesteś laikiem to sam tego nie naprawisz.

PS.
w tylnej lampie nie ma świateł mijania ;)

cybuch
09-02-11, 14:12
PS.
w tylnej lampie nie ma świateł mijania ;)

Wiem :)))
Właśnie sobie zdałem sprawe :P

Hmm dziwne, był rąbnięty z tyłu ale od strony drugiej lampy. Więc możliwe że miał coś dłubane w elektryce, bo połowa tej elektryki nie działa ale w czwartek jade do JHM i będą robić all, żeby autko jeździło i mnie nie denerwowało :)