Zobacz pełną wersję : naprawa skrzyni d14a3 jakie koszty
od pewnego czasu jak puszcze sprzegło to na biegu jałowym słychac szum jak wcisne to go nie ma jak byłem u mechanika to zawołał 800zł chyba jakis zart wiec pytam was
skolopendra
09-02-11, 10:05
lepiej kupić pewną używkę w dziale giełda za 250zł
dzieki za odpowiedz ale co to znaczy pewna uzywke ??do łożysk nie wejdziesz??? i jak juz kupowac to moze lepsza z innego modelu zeby sie dół poprawił??
skolopendra
09-02-11, 10:28
do łożysk nie wejdziesz?
nie
lecz jeśli sprzedający gwarantuje ze wszystko ok ,to tak zazwyczaj jest
Zazwyczaj, nie zawsze. Jeśli ktoś planuje pojeździć autem to warto wymienić łożyska o ile np. mechanizm jest ok.
Swoją drogą są sprawdzeni sprzedawcy...up to you.
Wojtek Marki
09-02-11, 11:25
koledzy dobrze Ci radzą,zakładałem kilka używek[ceny 150-250],platność za skrzynię zawsze po uruchomieniu,te kóre zakladałem zawsze były OK.
szlychac szum, a jak wcisniesz to nie?
jak na moje to lozysko oporowe sprzegla, ktore kosztuje niecale 100zł, tylko ze robota pewnie ze 2 stowki. byc moze to cos innego, ale wtedy warto kupic wlasnie jakas pewna uzywke...
OOOOOO zgrozo. Oporowe pracuje tylko przy wciśniętym sprzęgle. Jeśli szumi gdy nie dotykamy pedałów to łożyska skrzyni!!! Było 1000 razy.
Przypadkiem nie na odwrót? Jak szum ustaje po wciśnieciu sprzęgła to łożyska w skrzyni do wymiany.
Sprzęgło rozłącza napęd, wałek sprzęgła pracuje bez obciążenia/nie pracuje. łożyska nie szumią.
W Twoim przypadku, autorze, masz łożyska posypane. Ale to nie oznacza, że skrzynia poleci już zaraz. Jak jeździłem Fordem fiestą to były uszkodzone synchronizatory i szumiące łożyska. 40 tysięcy km z palcem w du..., wydechu zrobiłem na tym :D
no ok tylko prosze o pewnych sprzedaców namiary!!bardzo prosze o takich co ktos juz od nich kupował i z 100%pewnoscia moze mi ich polecic i jaki swap zrobic odrazu do mojego silnika(skrzynia oczywiscie)
kup skrzynie s20 z d13 z 95roku a zobaczysz ze autko sie obudzi:)
skolopendra
10-02-11, 09:13
no ok tylko prosze o pewnych sprzedaców namiary!!bardzo prosze o takich co ktos juz od nich kupował i z
poszukaj w dziale giełda :cool:
ok ale taka jak podaje kolega wyze czy jest jeszcze jakies lepsze cudo do mojej hani???
s20 jeszcze nic nie oznacza, bo do różnych silników były różne przełożenia. Jest info o skrzyniach poczytaj.
skolopendra
10-02-11, 11:07
jak podaje kolega wyze czy jest jeszcze jakies lepsze cudo do mojej hani???
cudo można kupić za 600-1500 zł
a temat się tyczył naprawy skrzyni
s20 jeszcze nic nie oznacza, bo do różnych silników były różne przełożenia. Jest info o skrzyniach poczytaj.
i tematów na temat sporo :cool:
więc poszukaj a wiedział będziesz
dzieki bede szukał skolopendra ale ty powinienes najwiecje mi doradzic o swapie bo jak mam wymieniac to juz zrobie swapa ty miałeś takie autko jak ja mam teraz to doradz co najlepiej wsadzic
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?98989-Kr%F3tka-skrzynia-kilka-pytan :D
dzieki bede szukał skolopendra ale ty powinienes najwiecje mi doradzic o swapie bo jak mam wymieniac to juz zrobie swapa ty miałeś takie autko jak ja mam teraz to doradz co najlepiej wsadzic
Co do skrzyni D13.
Zapomnij na niej o jakiejkolwiek ekonomice jadąc w trasie, nie mówiąc już o szybszej jeździe w trasie, po mieście też jako super na tej skrzyni się nie jeździ bo biegi są dość krótkie.
Dla mnie skrzynia D13 jest dobra do D13 :D ale to tylko moja opinia :) Ja bym pozostał przy skrzyni D14A3/4. Swego czasu w stanie idealnym kupiłem za 350zł.