Zobacz pełną wersję : Dokładki zderzaka
Gdzie mogę dostać dobrze wykonane i spasowane (oraz oczywiście w miarę dobrej cenie) dokładki zderzaka do 6 gena SiR i Type-R (a raczej ich kopie). Który materiał jest lepszy: ABS czy poliuretan? Jak ma się sprawa z lakierowaniem? Z racji tego, że są to materiały elastyczne, lakierowanie jest chyba mocno utrudnione?
Z góry dzięki za odpowiedzi
Kondraczek
09-02-11, 16:01
Z tego co mi wiadomo to do rzeczy elastycznych powinno się do lakieru dodawać tak zwanego uplastyczniacza. Ale akurat na dokładce to nie wiem jaki lakier usiedzi, bo jak masz glebe i o coś zaczepisz to i tak lakier nie usiedzi.
Na dokładki poluj w dziale giełda.
jozek_marek
09-02-11, 20:48
Na allegro jest gościu, który handluje dokładkami z poliuretanu. Ceny w granicach 200zł. Może grupowy by się zrobiło? Myślę że z 10kpl się uzbiera - dobrze będzie jak na wysyłkę się utarguje.
jozek_marek mógłbyś wskazać tego gościa.Jakiś link czy coś ;)
jozek_marek
09-02-11, 21:13
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6041803
O fuck :D Skucha :) Ostatnio pisał, że ma z poliuretanu
ja bym sie pisał na grupowe
jozek_marek to wal do goscia w tej sprawie. Obgadaj co i jak. Jak sie zgodzi na upusty przy wiekszej ilosci to zakladaj temat w grupowych i lecimy z koksem. Sam bym sie pisal jak da dobry rabat ;)
jozek_marek
10-02-11, 23:08
ok, zajmę się tym lecz w sobotę. Jutro mam egzamin, w sobotę rano również. Więc po południu tworzę maila do gościa. Wiem, że dokładki od niego pasują idealnie a przychodzą złożone w pół.
W sumie faktycznie można ogarnąć zakup grupowy. Jednak najbardziej zainteresowany jestem chyba dokładką SiR. Gdzie mógłbym taką dostać w umiarkowanej cenie? Wiem, że są na ebayu, ale sama przesyłka kosztuje "kilka" $ :rolleyes:
jozek_marek
13-02-11, 02:57
Jutro napiszę maila do tego typa z allegro. Może uda mu się stworzyć i SiRa.
Panowie mam takie dokładki świetnie wykonane, naprawdę twarde po 120zł sztuka, jak będę miał 5chętnych to mogę mieć Sira za 200zł Zapraszam:)
Mógłbym wziąć, ale jedynie poliuretan albo przynajmniej ABS.
Który materiał jest lepszy: ABS czy poliuretan? Jak ma się sprawa z lakierowaniem? Z racji tego, że są to materiały elastyczne, lakierowanie jest chyba mocno utrudnione?
Poliuretan się wygina, ABS nie. Z tym, że laminat pęka przy uderzeniu, ABS nie tak szybko.
Przetestowałem na swojej, zimą bryłę lodu i kiedyś raz nieuważnie krawężnik.
Generalnie ABS też ciężko zniszczyć, trzeba mieć na uwadze niskie auto + dokładkę.
Obojętnie z czego by to nie było, jak polakierujesz i zawadzisz, lakier pęknie.
Resztę załatwicie na PW lub w dziale Giełda.