PDA

Zobacz pełną wersję : ile żarówek w zegarach

kaawa
08-02-11, 12:54
szybkie pytanko:
mam eg3 z zegarami z obrotomierzem. Chce wymienić podświetlenie na ledy z wyjściem jak żarówka tylko.... ile jest tam tych żarówek podświetlających zegary? ii ile żarówek podświetla panel nawiewu? bo może też bym zmienił oświetenie.
pzdr

Skoti
08-02-11, 13:15
poszukaj bo było wiele razy to poruszane. na twoim miejscu darowałbym sobie diody. nie świecą równomiernie i będziesz miał w jednym miejscu jaśniej w drugim ciemniej(nawet jeśli zastujesz diody zeszlifowane)

kaawa
08-02-11, 14:04
w takim razie co polecasz?

orzech85
08-02-11, 14:18
Dokładnie tak. Polecam żarówki zamiast diód - światło będzie lepiej rozproszone. Do zegarów wchodzi co najmniej 6 żarówek - już nie pamiętam ile dokładnie.
W nawiewie masz 2 żarówki.

Yotomeczek86
08-02-11, 16:18
Jezuuuuu jak ciężko poszukać???? 6 żarówek T5 do V gena.... Nawet przyklejony temat jest.

Orzech85 : Wcale nie prawda że żarówki są lepsze od diód - ja u siebie zrobiłem podświetlanie na ledach i jest bardzo fajnie. Nie zamienię na żadne żarówki ;)

Chipsy2
08-02-11, 17:10
Jezuuuuu jak ciężko poszukać???? 6 żarówek T5 do V gena.... Nawet przyklejony temat jest.

I po co opowiadasz bajki ?
To nie są wcale żarówki T5 a T7 bo T5 latają w oprawce jak nie powiem co. I żarówki T5 dostępne na naszym kochanym rynku są 12V i 1,2W a OEM bodajże T7 chociaż cokół delikatnie mniejszy ale rozmiar bańki się zgadza. Mają 14V i 1,4W i szczerze polecam nowe OEM żaróweczki bo światełko jest naprawdę fajne :) Ja osobiście walczę w tej chwili nad AMBER-owym podświetleniem ale pożyjemy zobaczymy nie wykluczam że jak znajdę wiązkę której szukam to założę nowe OEM-owe :)

woPo
08-02-11, 21:29
Żarówki OEM kosztują grosze w ASO, więc warto się tam zaopatrzyć.

kaawa
08-02-11, 23:02
a ma ktoś może zdj z podświetlenia oem? bo nie wiem czy mam oemowe pod swoimi zegarami ale ledwo świecą... zegarów praktycznie nie widać... troszke przebija żolte swiatlo:/

orzech85
09-02-11, 22:05
Oemowe podświetlenie było neutralne - białe.