Zobacz pełną wersję : ile żarówek w zegarach
szybkie pytanko:
mam eg3 z zegarami z obrotomierzem. Chce wymienić podświetlenie na ledy z wyjściem jak żarówka tylko.... ile jest tam tych żarówek podświetlających zegary? ii ile żarówek podświetla panel nawiewu? bo może też bym zmienił oświetenie.
pzdr
poszukaj bo było wiele razy to poruszane. na twoim miejscu darowałbym sobie diody. nie świecą równomiernie i będziesz miał w jednym miejscu jaśniej w drugim ciemniej(nawet jeśli zastujesz diody zeszlifowane)
w takim razie co polecasz?
Dokładnie tak. Polecam żarówki zamiast diód - światło będzie lepiej rozproszone. Do zegarów wchodzi co najmniej 6 żarówek - już nie pamiętam ile dokładnie.
W nawiewie masz 2 żarówki.
Yotomeczek86
08-02-11, 16:18
Jezuuuuu jak ciężko poszukać???? 6 żarówek T5 do V gena.... Nawet przyklejony temat jest.
Orzech85 : Wcale nie prawda że żarówki są lepsze od diód - ja u siebie zrobiłem podświetlanie na ledach i jest bardzo fajnie. Nie zamienię na żadne żarówki ;)
Jezuuuuu jak ciężko poszukać???? 6 żarówek T5 do V gena.... Nawet przyklejony temat jest.
I po co opowiadasz bajki ?
To nie są wcale żarówki T5 a T7 bo T5 latają w oprawce jak nie powiem co. I żarówki T5 dostępne na naszym kochanym rynku są 12V i 1,2W a OEM bodajże T7 chociaż cokół delikatnie mniejszy ale rozmiar bańki się zgadza. Mają 14V i 1,4W i szczerze polecam nowe OEM żaróweczki bo światełko jest naprawdę fajne :) Ja osobiście walczę w tej chwili nad AMBER-owym podświetleniem ale pożyjemy zobaczymy nie wykluczam że jak znajdę wiązkę której szukam to założę nowe OEM-owe :)
Żarówki OEM kosztują grosze w ASO, więc warto się tam zaopatrzyć.
a ma ktoś może zdj z podświetlenia oem? bo nie wiem czy mam oemowe pod swoimi zegarami ale ledwo świecą... zegarów praktycznie nie widać... troszke przebija żolte swiatlo:/
Oemowe podświetlenie było neutralne - białe.