Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : MONTAZ RADIA W Civ 93'

wilq
20-01-07, 18:39
Witam, mam pytanie - czy moznaby bylo stworzyc tu maly poradnik jak zamontowac radio w Hondzie Civic 93'?
Osoby ktore sie znaja by pisaly na poczatek co potrzeba a potem krok po kroku co robic? za przyklad posluzylaby moja Hania i radio Blaupunkt Bermuda MP36 - bede wstawial fotki - tak zeby naprawde to sie przydalo i dobrze wygladalo... zaznacze jeszcze ze u mnie kable sa uciete i nie ma kostki...

[ Dodano: Sob 20 Sty, 2007 ]
widze ze nikt nie podejmuje tematu... a szkoda bo mi bardzo by mi sie to przydalo i moze innym...

ppm702
21-01-07, 11:18
jeśli masz ucięte kable to przede wszystkim wyposaż się w miernik i znajdź brakujące kable. A tak wogóle polecałbym zasilenie radia prosto z aku przez dodatkowy bezpiecznik i problem z kablami zasilającymi będzie rozwiązany

munio83
02-02-07, 22:32
Najlepiej znajdz kogoś kto ma civica z kostką orginalną i przejściówką do radia odpisz od niego kolory kabli powinny być opisane przy kablach idących do radia od przejściówki i wedłóg tego schematu podepnij je do kostek które dostałeś wraz z radiem. Mam takie samo radio instalacje do tylnych głośników musiałem poprowadzić we własnym zakresie do ogginalnie jej nie ma.

Piotr P
03-02-07, 11:42
tutaj masz opisane wszystkie kable http://www.honda-crx.info/images_2ndgen/manual_II_pliki/16-115.pdf

BRODA
04-02-07, 01:49
Chyba to nie jest wielki wydatek ok 50-70zł na zamontowanie radia w warsztacie car-audio
Jak ktoś nie ma smykałki do elektryki to może sobie nie poradzić a narobi sobie biedy i uszkodzi radio.(elektryka prąd nie tyka :d )

pirat
04-02-07, 16:45
tyle biora w zakladach CA??
przyjedz do mnie zamontuje Ci za te 50zl :D albo po promocji za 40 :D:D

a powaznie to w manualu masz opisane kabelki :)

BRODA
05-02-07, 01:45
tyle biora w zakladach CA??
przyjedz do mnie zamontuje Ci za te 50zl :D albo po promocji za 40 :D :D
Nie przyjadę(nie chcę przepłacać :d )we Wrocławiu zamontowali mi za 50zł :brawo: ,możesz wierzyć lub nie :hinczyk:
A nie chodziło mi o montaż radia w Extreme car audio :/ tylko w warsztacie gdzie są ludzie
znający się elektryce mający sprzęt i siakieś pojęcie o radiach,żeby te pare kabelków polutować. :aloha:
Pozdro.

wilq
05-02-07, 23:41
dzieki juz radyjko siedzi - oddalem tak jak niektorzy radzili w fachowe raczki kosztowalo mnie to mniej niz w zakladach CA... takze jest git! teraz trzeba sie zastanowic nad porzadnymi glosnikami... - dzieki za odp - pozdrawiam!