Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : problem z otwieraniem drzwi.... pomocy

michal288
07-02-11, 21:08
Witam szukałem i nie moge znaleĽć nigdzie tego... a mianowicie mam taki problem chodzi głównie o to że jakis czas temu miałem taki problem że nie zamykały mi sie prawe drzwi od strony pasażera jak zamykałem za pomoc± centralnego zamka... po jakims czasie zamek w drzwiach od pasażera zamknał się i nie można go otworzyć ani tym przyciskiem koło klamki ani z centralnego.. tylko i wyłacznie od zewnatrz z kluczyka... Wiec błagam o pomoc co to może być za przyczyna..??? prosze o jak±¶ pomoc.... zdj±łem boczek i wszystkie te druty s± na miejscu... te plasticzki też s± na miejscu... może trzeba wyczyscic ten zamek??

prosze o jakies wskazówki
albo jaki¶ link gdzie jest pokazane jak wyj±ć zamek z drzwi
Jeżdze Honda civic VI gen Coupe.. (pisze bo nie mam w avatarze zmienionego auta) z góru thx za pomoc.

Yotomeczek86
08-02-11, 10:43
SprawdĽ siłownik lub sterownik

michal288
08-02-11, 11:00
Noo ale teraz to nawet recznie niechce sie otworzyc ani nic.... ma kto¶ jakiegos linka gdzie jest pokazane jak wyjac zamek?? nie roz.....pp.. pół samochodu??

Saiti
08-02-11, 11:08
Słuchaj, jak zdejmiesz boczek to wszystko Ci się pokaze, to jest bardzo proste.

Yotomeczek86
08-02-11, 15:30
Jak sie zablokował siłownik to pewnie dlatego nie można otworzyć? Zdejmij boczek a wszystko będzie jasne

Adi506
08-02-11, 18:04
Uzbroj sie w troche cierpliwosci sciagnij boczek i folie i odkrec silownik od zamka(jest na samym dole zamka). Jezeli drzwi dalej nie beda sie otwieraly winny bedzie zamek.

Aha i przy w razie czego przy rozbieraniu silownika uwazaj zeby nie wyskoczylo ci takie duze plastikowe kolko tylko dokladnie spojz przy jego wyciaganiu w jakim polozeniu bylo i w jaki sposob jest zalozona na nie sprezyna ktora cofa to kolko-zaoszczedzi ci to jakas godzinke i sporo nerwow przy parokrotnym skladaniu i zakladaniu zeby zobaczyc czy dziala:P Ja to przerabialem;-)

Powodzenia:D