Zobacz pełną wersję : Różnice w nadowziu pomiędzy MB2 i MB6
Koledzy, wielka prośba - potrzebuję kupić tylną lampę (strona lewa) do MB2 i nie wiem czy oferowane przez niektórych sprzedających lampy z MB6 będą pasowały. Jednym słowem prośba o odpowiedź czy MB2 i MB6 różnią się w tym elemencie. Z góry wielkie dzięki.
możesz kupować od MB6. To jedno i to samo,różnią się naprawde paroma detalami konstrukcyjnymi,ale jakąś blacharkę ,lampy itd możesz brać.
Dzięki piękne Lucas.FK2. W takim razie kupuje od kolegi z forum. Z ciekawości dowiedziałbym się co to za szczegóły bo być może zakupię 1.8 Vti w MB6. Pozdrawiam
Zapomniałem jeszcze o jednym szczególe, a mianowicie o różnicach pomiędzy lampami z nadwozia angielskiego MB6 od europejskiego MB6?
Zapomniałem jeszcze o jednym szczególe, a mianowicie o różnicach pomiędzy lampami z nadwozia angielskiego MB6 od europejskiego MB6?
Przednie swieca na odwrot tj zamiast ___/ ___/ bedzie \___ \___ natomiast tyl rozni sie tym, ze masz p.mgielne w prawej lampie a w lewej zaslepke
Czy ta zaślepka jest tylko w tylnej obudowie, tak by można ją było zdjąć i zamontować żarówkę od przeciwmgielnego, czy też po wymianie lewej lampy od angola eliminuję użycie w przyszłości p.mgielnego u siebie w MB2?
Tą "zaślepkę" trzeba wyciąć pewnie. Tak strzelam, że to wygląda jak w lampie od piątej generacji. Byś musiał zrobić otwór pod oprawkę.
Dzięki Panowie za pomoc. Myślę, że uda się coś przy kombinować z tym p.mgielnym. Napisze o wyniku wymiany. Póki co dzięx i pozdro 4u.
Koledzy, wielka prośba - potrzebuję kupić tylną lampę (strona lewa) do MB2 i nie wiem czy oferowane przez niektórych sprzedających lampy z MB6 będą pasowały. Jednym słowem prośba o odpowiedź czy MB2 i MB6 różnią się w tym elemencie. Z góry wielkie dzięki.
Kupuj bez obaw. Sam robiłem dokładnie tak samo. Do MB2 kupiłem lampę z MB6 - kwestia wyriercenia zaslepki w kloszu od przeciwmgielnego. Reszta identyko.
Tak jak koledzy pisali - lampa z MB6 pasuje do MB2. Jedyna praca oprócz odkręcenia 4 śrub mocujących to wycięcie zaślepki na przeciwmgielne ze wzgledu na zakup lampy od anglika. Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam
A jak juz sie tylne lampy moduje to odrazu na USDM i miec 4 pozycje bo to wyglada pieknie! :)
A jak juz sie tylne lampy moduje to odrazu na USDM i miec 4 pozycje bo to wyglada pieknie!
Dokładnie. Ja tak mam zrobione. i lepiej to się prezentuje jak jedzie wieczorkiem. I rankiem również.
A jak juz sie tylne lampy moduje to odrazu na USDM i miec 4 pozycje bo to wyglada pieknie! :)
Od razu widać czy ktoś obeznany z Civiciem i civicklub.pl, czy kompletny laik;)
Ci dam laik... :cool: Choc technicznie jesli chodzi o komore silnika to czasem czarna magia :p