Zobacz pełną wersję : piskliwe ocieranie w kole
walcze od dluzszego czasu z piskliwym ocieraniem w lewym przednim kole problem wystepuje jak sie juz troche hamulce nagrzeja na zimnym nie ma tego efektu jakby takie pulsacyjne tarcie slyszalne przy mniejszych predkosciach albo przy ruszaniu smarowalem tloczek prowadnice ale dalej nic :( jakies podpowiedzi ? dodam ze tarcze i klocki prawie nowe moze przejechane 1k km
walcze od dluzszego czasu z piskliwym ocieraniem w lewym przednim kole problem wystepuje jak sie juz troche hamulce nagrzeja na zimnym nie ma tego efektu jakby takie pulsacyjne tarcie slyszalne przy mniejszych predkosciach albo przy ruszaniu smarowalem tloczek prowadnice ale dalej nic :( jakies podpowiedzi ? dodam ze tarcze i klocki prawie nowe moze przejechane 1k km
Jeśli piskliwe i wysoki ton - zobacz czy ta blaszka trzymająca klocki nie obciera ci gdzieś o tarczę.
Mi kiedyś ocierała się metalowa osłona tarczy. Była zgnita mocno i kawałeczki metalu sie odwijały i ocierały o tarcze. Wygiołem je w miarę możliwości jak najdalej od tarczy i jest spokój.
Mi ocierała blaszka od klocków o rant tarczy. Rant zlikwidowany i po sprawie.