Zobacz pełną wersję : elektryczne szybki
Witam
Mam civic 92' 3d 6gen 1.3 d13b2 i nie mam elektrycznych szybek ale chcialbym je sobie zalozyc. Czy mozna bez problemu zalozyc sam mechanizm? czy trzeba dawac jakies ramy od wersji z elektycznymi szybami ? Czy da sie jakos je zalozyc ?
Z gory dzieki za odpowiedz.
pozdrawiam
po pierwsze to masz chyba 5generacje a nie 6 :?
mozesz wsadzic caly mechanizm podnoszenia szyb, który przykreca sie do drzwi i szyby. Do tego wiazke elektryczna i w zaleznosci od zasobu portfela i checi, albo wymieniasz boczki z przelacznikami do szyb, albo prowadzisz przewody i mocujesz uniwersalne przelaczniki np. po obu stronach dzwigni hamulca recznego (tam sa 2 zaslepki)
Tak oczywsiecie mam 5 generacje blad klawiszowy :)
dzieki za wypowiedz.
pozdr.
To ja śię podłącze,a co sądzicie o tych uniwersalnych podnośnikach do szyb co na Allegro sprzedają?bo w przyszłosci bym chciał do 4 gen sobie wstawić.Chyba że dorwałbym orginalne z 4 gen z tapisera drzwi tylko ile to kosztuje.
Ojciec ma w aucie takie dorabiane. Duży ich plus za to, że jest odrębna elektryka (czytaj: nie trzeba włączać stacyjki). Poza tym możesz sobie wstawić pstryczki, gdzie tylko chcesz. Minus - jakoś wolniej działają...
jakoś wolniej działają...
Aż taka jest widoczna różnica?
ps.Nieorjentuje śię ktos ile może kosztowac taki zestaw orginal do 4 gen z boczkami(mówimy o użwanym)
Ze stoperem w ręku od pełnego otwarcia do pełnego zamknięcia te dorobione zamykają się w czasie 9 sekund. Takie same auto z fabrycznym zamykaniem: 5 z hakiem.
Czyli 3 4sekundy te uniwersalne dłużej ,to dośc dużo chyba.Ciekaw jestem jak z ich wytrzymałością tych z allgro
No niezły pomysł z tymi szybkami elektrycznymi.. bo ja tez korbka musze krecic....Ciekawe jaki jest koszta calkowity takiej instalacji...na dwie szyby jak w moim przypadku badz na cztery. Moze juz sie ktos bawil w to....
No niezły pomysł z tymi szybkami elektrycznymi.. bo ja tez korbka musze krecic....Ciekawe jaki jest koszta calkowity takiej instalacji...na dwie szyby jak w moim przypadku badz na cztery. Moze juz sie ktos bawil w to....
Na allegro za 300zł sprzedają na dwie szyby.
No niby nie tak wiele ... zawsze chciałem mieć autko z elektrycznymi szybami hehe ;-).. a moja hondzinka jest taka goła :-(
hmm tez sie nad ty zastanawialem (tzn o uniwersalnych z allegro) koszt 300 zl , popisalem kilka maili do kolesi z allegor co sprzedawali hondzie na czesci to 400 zl chcieli tak srednio za orginal z boczkami
ja bym dolozyl chyba te 100 zl
kolejna rzecz, u mnie po stornie kierowcy szyba dosc ciezko sie otwiera na koncowce, gdzies czytalem (chyba nawet tutaj) ze trzeba by bylo zmienic uszczelki w drzwiach na te z 6 generacji, ponoc sa lepsze ale nie sprawdzalem , jakos nie moge ich dorwac nigdzie ,
tak wiec ja kktos chcialby kupic nawet ten uniwersalny pierwsze co niech sprawdzi jak wyglada z uszczelkami zeby z czasem nie spali silnika w takim zestawie uniwersalnym :D taka moja mala rada
miałem w pierwszej 4gen uniwersalne i trochę kibel - wszystkie uszczelki, mechanizmy muszą być w idealnym stanie żeby w miarę sprawnie chodziło, w drugiej 4gen miałem oryginały i działało to dużo lepiej. Lepiej dołożyć i poszukać oryginałów, a przyciski też można założyć uniwersalne gdzie się chce
No tak... uniwersalne... jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego :smile: , wiec nie bede sie pakowal w jakies badziewie z allegro, tylko jak przybedzie troszke kaski to poszukam oryginału :-)
Więc jak będe kupował to będe szukał orginałów z 4 gen z boczkami najlepiej ,a jak nie to tak jak Emg mówi zamontuje sobie sam w innym miejscu.