PDA

Zobacz pełną wersję : Listwy boczne

Gorliś
06-02-11, 22:07
Hej!
Mial ktos do czynienia z tymi listwami? link allegro (http://allegro.pl/civic-honda-vgen-91-95-samochodowe-listwy-boczne-i1432866931.html)
Od jezdzenia po dziurach odkleila mi sie jedna listwa, z jednej strony auta mam listwy klejone, z drugiej na zatrzaski i chcialbym w koncu z tym zrobic porzadek - zeby wszystkie listwy byly tej samej grubosci i z tego samego materialu. A nie widzi mi sie sprowadzanie oryginalnych listew ze stanow - same listwy 115$ a jeszcze wysylka by doszla;/

PlushaQ
06-02-11, 22:48
Sam piszesz, że Ci się odkleiła od jeżdżenia po dziurach, więc można wnioskować,*że wszystkie "klejone" będą się*tak samo zachowywać.
Nie łatwiej podjechać na szrot i kupić OEM listwy?

Gorliś
06-02-11, 23:00
Odkleila mi sie OEM klejona listwa.
Na szrocie ciezko dostac komplet list w sensownym stanie. Zreszta jak juz pisalem - z jednej strony mam listwy klejone i nie bede robil otworow w drzwiach i blotniku zeby montowac listwy na spinki.
Z drugiej strony drzwi byly wymieniane i blotnik tez, stad tam otwory juz sa niestety.

elviss09
06-02-11, 23:18
oem chyba wlasnie maja spinki dlatego jesli te sie odkleily to nie moga byc oem

zakit
06-02-11, 23:31
masz eg? w eg listwy sa na spinkach fabrycznie a nie klejone...

Gorliś
07-02-11, 00:12
Dobra fajnie moze wrocmy do tematu? Otwory na spinki mam tylko w jednych drzwiach i wymienionym blotniku. Reszta samochodu ma gladkie wglebienia bez otworow na listwy. Byc moze klejone listwy byly jakims opcjonalnym wyposazeniem do ubogich wersji eg3.
Pytanie bylo o listwy z aukcji a nie o to czy moje klejone listwy sa oem czy nie. Sa dokladnie dopasowane wiec wydaje mi se ze OEM, ale nie o to sie rozchodzi.

PS. Jesli wszystkie klejone zachowuja sie tak samo to mi pasuje - odpadla po 18 latach:P

Barthez007
07-02-11, 00:26
Ja mam też jajko ale u mnie wszystkie listwy są na zatrzaski/spinki ;)

pzm
07-02-11, 04:26
Odpowiadając na pierwszy post, cytat bezpośrednio z aukcji: Listwy nie tworzą jednolitej całości z innymi oryginalnymi które być może zostały na samochodzie , nie mają identycznego kształtu ( w przekroju ).

Także z tego względu bym je odpuściła, natomiast podzwoń do forumowych sprzedawców Ralf czy xtygrysekx, sądzę, ze na bank Ci coś doradzą i da radę coś kupić.

Co do tego czy klejone czy na spinki, spotkałam się z OEM listwami Hondy klejonymi i spinkowanymi, pewnie kwestia rocznika samochodu, także dyskusja jest zbędna :)

Gorliś
07-02-11, 07:57
PZM, wiem czytalem:) dlatego pytam czy ktos ma u siebie komplet takich listew.
Nie interesuje mnie kupno na sztuki - chce komplet 6 sztuk z tego samego materialu, tej samej grubosci itd.
Takze jesli ktos mial stycznosc z tymi listwami z aukcji - bede wdzieczny za wszelkie info.

prestoneg3
07-02-11, 15:01
ja mam dokładnie te listwy. trzymają się 2 lata i nic nie odłazi. poza tym są gumowe i przy montażu ciężko je równo wkleić bo są elastyczne. trochę węższe od oem-owych.

tak leżą u mnie
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?36456-d13b2-eg3-by-preston&highlight=preston

embargo
08-02-11, 17:26
Nikt nie wpadł na to ,że w EG3 są listewki wklejone a w innych na zatrzaski ? -bo tak jest.

PlushaQ
08-02-11, 17:34
Nikt nie wpadł na to ,że w EG3 są listewki wklejone a w innych na zatrzaski ? -bo tak jest.
No i fail… bo mam EG3 i listwy na zatrzaski. ;]

zakit
09-02-11, 13:47

nie jest tak.