Zobacz pełną wersję : FK2 spadek mocy na trasie i wzrost spalania.
Witam tak jak w temacie. Podczas jazdy w trasie FK2 strasznie zaczęło zamulać jakby straciła moc, spalanie skoczyło jej ponad litr, powyżej 100 to tak ciężko jej. Żadna kontrolka nie pali się co może być przyczyną ?
sonda lambda. za jakiś czas pojawi się pewnie check engine.
Tak szybko by padła ? Ma przejechane 40tyś...
ja wymieniałem na gwarancji przy ca. 50tysiach..
Tyle, ze komp ignoruje wskazania sondy na WOT czyli maksymalne osiagi nie powinny sie zmienic.
u mnie znacznie wzrosło spalanie - w trasie ca. 2 litry, w mieście nawet lepiej, a silnik był lekko przytkany. nie było rzeźni, ale jechał jakby o 30 koni słabiej.
Hm może to wina lipnego paliwa przed trasą zalana do pełna została na Auchanie
u mnie znacznie wzrosło spalanie - w trasie ca. 2 litry, w mieście nawet lepiej, a silnik był lekko przytkany. nie było rzeźni, ale jechał jakby o 30 koni słabiej.
Ok, ale jechal slabiej tylko na niepelnych otwarciach czy z gazem w podlodze tez?
w całym zakresie obrotów, dochodził oczywiści do odcinki, ale z dużą zadyszką, po jakimś czasie dałem sobie spokój i turlałem się spokojnie do domu. akurat wyskoczyła awaria w trasie z krynicy do warszawy, po zatakowaniu jakiegoś "lokalnego specjału"
jak po zmianie paliwa się nie poprawi to albo sonda lambda albo przepływka... Raczej nic innego ;)
No dokladnie. Jesli w calym zakresie wychylen gazu to raczej przeplywka.