Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Potrzebna porada

marecki27
19-01-07, 16:07
Mam lekko wybite gumy przednich dolnych wachaczy (te na koncu wachacza mocowane do podwozia)stuka na wybojach.Mechanik mówi ze jezdzic na tym bo zamienniki szybciej padną.Moze ktos wie na temat gdzie dostac dobre zamienniki lub cos doradzi.

lukass
19-01-07, 16:15
Ja kupiłem raz JC i padły po roku ..teraz mam Febi i są ok. Bardzo ważna sprawą jest monatż...są pseudomechanicy którzy zakładają wahacz i przykręcają go na podniesionym aucie..a dokręca się to dopiero na opuszczonym..bo inaczej siły skręcające zniszczą tuleje bardzo szybko..i to trzeba sprawdzać. Pozdrawiam

belair
19-01-07, 16:44
to moze z innej beczki.chce zalozyc do mojej hondy filtr stozkowy i mial bym pytanie-czy poprostu wyjac gore orginallnego filtra i reszte zostawic czy cos trzeba tam jeszcze zrobic?

spychu
19-01-07, 18:00
to moze z innej beczki.chce zalozyc do mojej hondy filtr stozkowy i mial bym pytanie-czy poprostu wyjac gore orginallnego filtra i reszte zostawic czy cos trzeba tam jeszcze zrobic?
Stary a umiesz użyć opcji szukaj jak i dobrać odpowiedni temat do takiego zapytania ? Czy nie bardzo i za trudne to jest ?

Co do tematu, to nie kupuj najtańszych bo padną szybciej niż sobie można wymarzyć. Jeździć z luzami hehe dobrego masz mechanika. Ja bym Ci radził go zmienić jak najszybciej. Bo za wielkiego pojęcia o tym do czego mogą doprowadzić luzy w zawieszeniu to on raczej nie ma.

Pozdrawiam.

marecki27
19-01-07, 18:32
Co do tematu, to nie kupuj najtańszych bo padną szybciej niż sobie można wymarzyć. Jeździć z luzami hehe dobrego masz mechanika. Ja bym Ci radził go zmienić jak najszybciej. Bo za wielkiego pojęcia o tym do czego mogą doprowadzić luzy w zawieszeniu to on raczej nie ma.
A jakich firm polecasz?które jakościowo są dobre?

[ Dodano: Pią 19 Sty, 2007 ]

Jeździć z luzami hehe dobrego masz mechanika. Ja bym Ci radził go zmienić jak najszybciej. Bo za wielkiego pojęcia o tym do czego mogą doprowadzić luzy w zawieszeniu to on raczej nie ma. Byłem w 3 warsztatach dopiero w 3-cim mechanik znalazł przyczyne stuków,w pozostałych dwóch mechanicy twierdzili ze wszytko jest cacy .

GrzechuLSi
19-01-07, 19:13
Powiem ci tak na TULEJACH niema co oszczedzac!! I to jest prawda to jest fakt. :piwo2:

A teraz do tych ktorzy znaja ta firme tulej zeby sie cos na ich temat wypowiedzieli czy sa godne poswiecenia na sprezyny -30mm, firma to JAPAN NOK. Komplet kostzuje 500zl po rabacie, wiec wolalbym energy sunspension ale niewiem gdzie je dostac

greknov
11-02-07, 18:01
Powiem ci tak na TULEJACH niema co oszczedzac!! I to jest prawda to jest fakt. :piwo2:

A teraz do tych ktorzy znaja ta firme tulej zeby sie cos na ich temat wypowiedzieli czy sa godne poswiecenia na sprezyny -30mm, firma to JAPAN NOK. Komplet kostzuje 500zl po rabacie, wiec wolalbym energy sunspension ale niewiem gdzie je dostac

grzechu ktos z forum załatwia z USA te Energy Suspension ale musiało by się pewnie kilka osób złożyć było by taniej tzreba się tym zainteresować czy już może masz ??

GrzechuLSi
11-02-07, 20:06
zwroc sie o to do kolegi kivika bo to on zalatwial ES. Niewiem ile tulej u mnie padlo i czy warto wchodzic w ten temat ale jezeli bedzie dobra cena i paru ziomali na zamowienie zeby bylo taniej to tez sie powaznie zastanowie czy brac ;)

pozdro600

ukash25
16-02-07, 22:08
Witam : :agent: mam pytanie kupiłem civica sedana usa 92r silnik D15B7 a w dowodzie 1.6 92KW(125kM) czy to mozliwe?

havok
17-02-07, 17:55
Możliwe, niektórzy użytkownicy d13 mają w dowodzie 1.4.
A tak poważnie - te d15b7 to na bloku wyczytałeś?
Jaka jest różnica w opłatach 1.5 a 1.6 (ubezpieczenie)?

ukash25
17-02-07, 20:09
Dokladnie na bloku,w doeodzie nr. silnika ma początek d15b7 a jest napisane ze 1.6 co do oplat nie robi różnicy.