PDA

Zobacz pełną wersję : d13b2 krokowy

22bobas
05-02-11, 12:52
Witam mam ostatnio problemy z tym ze zawiesza mi się ssanie i potrafie przejechać 50km i dalej trzyma dziś odkręciłem krokowy żeby przeczyścić sprawdziłem go pod akumulatorem i prawie wogóle się nie otwiera dosłownie 2-3 milimetry a jak jest zakręcony mimo czyszczenia na odpalonym i rozgrzanym aucie wypinam wtyczkę i nic się nie dzieje aktualnie obroty spadły a krokowy dalej tak samo się zachowuje nie mam już siły z tymi obrotami i nie wiem czemu je tak zawiesza... przewody ciśnienia też sprawdzone nie wiem jeszcze co może być tego przyczyną.
Może ma ktoś rozpiske który wężyk jest za co odpowiedzialny wchodząc w tą czarna puchę z góry dziekuje...

Muzyk-Grzes
05-02-11, 15:35
Za ssanie odpowiada pierwsza widoczna po sciagnieciu puszki filtra powietrza przepustnica, a silniczek krokowy nie ma nic ze ssaniem wspólnego. Przepustnica ta połączona jest z mechanizmem pull up i siłownikiem tego mechanizmu. Regulacja odbywa się poprzez srube koło linki gazu.
Mozliwe że zabrudzona przepustnica się blokuje i wtedy obroty poostaja w wysokiej pozycji, ale tez mozesz miec za wysokie obroty na biegu jałowym i dlatego trzyma nawet po przejechaniu 50km.