Zobacz pełną wersję : jak ściągnąć naklejke z szyby w zimie?
musze odkleic tą naklejke z rejestracją na dole przedniej szyby.Zdrapać sie nie da,wiem ze można podgrzać np suzarką i gąbką z wodą sciągać ale jest zima i boje sie podgrzewać. Jakieś pomysły?
Jak nie dasz nagle gorącego powietrza z bliskiej odległości, tylko stopniowo bedziesz nagrzewać, to przy tej temp. co jest teraz (koło 0st.) nic się nie stanie z szybą (gąbka z wodą? A to po co?)
Ewentualnie naklejke zdrapać a resztki zmyć rozpuszczalnikiem, tyle że bedzie śmierdzieć. Albo zmywacz do paznokci może też da rade.
łatwiej schodzi jak nagrzejesz i przejedziesz gąbką
bardzo ladnie schodzi jak uzyjesz klasycznej... żyletki :cool:
delikatnie ogrzej, weź żyletke albo wyjmij ostrze od nożyka którym się tnie np tapety. i działaj, reszte sobie wyczyścisz rozpuszczalnikiem. Robie tak za każdym razem i jest wygodnie.
ogrzej i rozpuszczalnikiem ale nie przesadzaj tez z tym ogrzewaniem
Najlepszy sposób to kupić w Castoramie nożyk do ściągania naklejek za 2 zł, plastikowa rączka z wysuwaną żyletką, nie potniesz się, a zdejmiesz lepkę w 0,5 minuty. Ja ściągałem tym naklejki reklamowe z szyb okien lokalu i później mi zostały więc uzywałem do tego. Idealnie się nadaje.