Zobacz pełną wersję : Pomocy !!!!!! Bezradny!!!!!!
Witam
ostatnio w trasie po postoju na cpn na kawusi ruszylem i zaczelo mi strasznie stukac z przody wychodzilo ze lewa strona przyjechalem do domu wymienilem łożysko, bo myslalem ze ono, pozniej dalej stukalo zmienilem poloske dalej stuka, wkoncu zdecydowalem sie na skrzynie po wymiany skrzyni dalej dochodzi stukanie ktore jest odczuwalne na podlodze......
Ludzie pomocy niewiem co to moze byc ?????? zawieszenie bez luzów...
Podoba mi się to: wpadłem do domu, zmieniłem łożysko :D To jakby napisać: czekałem na kolegę, wyremontowałem silnik przy okazji :D
Poza tym, może Ci przeguby wewnętrzne zaczęły stukać?
Przeguby wew. byly sprawdzane tez sa dobre. stukanie jest odczuwalne na podlodze.....
skolopendra
05-02-11, 10:50
wkoncu zdecydowalem sie na skrzynie po wymiany skrzyni dalej dochodzi stukanie ktore jest odczuwalne na podlodze......
"zmieniłem auto a tu nadal stuka"!!! ;);)
Może zawieszenie ci puka końcówka, sworzeń. Sprawdź na szarpakach.
Damianek_90
05-02-11, 12:39
podpinam się do kolegi powyżej. Jechać na stacje kontroli pojazdów wjechać na szarpaki i sprawdzić zawieszenie. A nawet pokusiłbym się o sprawdzenie amortyzatorów. Efektem stuków odczuwalnych w podłodze mogą być wyklepane poduszki amortyzatorów, bądź dobijanie sztycy amortyzatora. Skoro mówisz kolego że półosie wraz z przegubami są w porządku obstawiałbym tylko zawias. Dla pewności sprawdź też tył ;)
a tak btw, w silniku nic nie stuka ? może pod obciążeniem (w czasie jazdy) masz wrażenie że coś napiernicza, ale nie w tym miejscu co się spodziewasz ...
A może to nadkole lub mata pod autem dostaje powierza ze wzrostem prędkości i telepie
Albo ewentualnie łącznik stabilizatora. Pukanie jest cały czas czy tylko na nierównej nawierzchni ??