Zobacz pełną wersję : Wyłacznik bezwładnościowy pomocy !!!
Hej coś się stało z wyłącznik bezwładnościowy ( ten co odcina dopływ paliwa po wypadku znajduję się koło gazu ) odcina mi zapłon a nie brałem udziału w kolizji
Jak zmostkowałem kable które przychodziłem do niego to auto działa i jeździ tylko mam pytanie
Czy mogę jeździć na czymś takim do czasu kupna nowego wyłącznika ? Nic się nie stanie?
Będę Bardzo wdzięczny za szybką odpowiedz
Możesz, nic sie nie uszkodzi :)
Mam pytanko- gdzie się ten wyłącznik dokładnie znajduje?
masz go za konsolą centralną. Po stronie kierowcy na wysokości gazu
u mnie jest za schowkiem, tak uchylisz schowek to widać mam Ej9
można go używać jako odcięcia paliwa czy on sam się wciska tylko przy uderzeniu?? ide do domu wciskam guziola i śpię spokojnie :D
to dziala w druga strone, wciskasz guzik zeby odpalic a uderzasz w niego i nie odpalisz
ja go używam jako zabezpieczenia przed kradzieżą , czasem puknę go i odchodzę spokojnie z tym, że guzika wciskam jeśli chce ruszyć wtedy pompa jest odblokowana
To jest ten "przycisk"?
http://img163.imageshack.us/img163/7158/dsc012241.jpg (http://img163.imageshack.us/i/dsc012241.jpg/)
demonobiker
20-02-11, 08:32
może nie głupi pomysł zastosować to na jeden że sposobów przed kradzieżą...
a dlaczego inni maja koło kierownicy a ja mam za schowkiem pasażera??
Popiel to jest dział MA/MB/MC jak pójdziesz do swojego działu to inni będą mieć tak jak Ty :]
w 5d jest kolo kierownicy, w 3d za schowkiem
demonobiker
20-02-11, 10:56
Popiel to jest dział MA/MB/MC jak pójdziesz do swojego działu to inni będą mieć tak jak Ty :]
:rolleyes:
A czy jak się w to puknie, to słychać jak się załącza czy nie? I czy nic się nie stanie, jak ktoś spróbuje odpalić na załączonej "blokadzie"? ( wole się upewnić przed zastosowaniem:))
czy slychac to nie koniecznie chociaz powinne uslyszec lekkie klikniecie, nic sie nie stanie, po prostu auto nie odpali
No ja nie wiem czy tak lekko wystarczy puknąć... jak wpakujesz się w dziurę i walnie ostro to niby też może się wyłączyć ale mi sie jakoś to jeszcze nie zdażyło. Także nie wiem czy takie " lekkie klepanie" co chwila w ten wyłącznik mu nie zaszkodzi.
Panowie ma ktoś może z was zdjęcia tego przycisku ? szukam go w swojej ej6 z 2001roku i nie mogę go znaleźć :/
Panowie ma ktoś może z was zdjęcia tego przycisku ? szukam go w swojej ej6 z 2001roku i nie mogę go znaleźć :/
Wygoooglać możesz bez problemu. BTW to jest dział MA/MB/MC
a dlaczego inni maja koło kierownicy a ja mam za schowkiem pasażera??
Bo masz EJ9 a W MB jest jak na fotce
jak wpakujesz się w dziurę i walnie ostro to niby też może się wyłączyć ale mi sie jakoś to jeszcze nie zdażyło.
Mi się zdarzyło po dziurze
Także nie wiem czy takie " lekkie klepanie" co chwila w ten wyłącznik mu nie zaszkodzi.
Nic mu nie będzie