Zobacz pełną wersję : Civic VII 5d boczki dzwi-jak zdjac????
Mam klopot ze zdjeciem boczkow dzwi zarowno przednich jak i tylnych.Nie ma tam zadnych srub,domyslam sie wiec,ze sa zatrzaski.Jakis sposob demontazu i montazu znacie,by nie uszkodzic spinek,czy cokolwiek tam jest.Generalnie chce dostac sie tylko do glosnikow.Jak oni to wymyslili,zeby dostac sie do glosnika-trzeba zdjac caly boczek,no chyba ze sie myle.....
drzwi na maksa otwierasz, odkrecasz srubki zaslepka tu przy lusterku tez do zdjecia i jak dobrze pamietam to jeszcze zaslepka na uchwycie od zamykania. Od dolu otwierasz uwazaj na spinki i do
gory. Jutro jak bede mial chwile zrobie fotki.
panowie ściągać manuala i wszystko jest pięknie rozrysowane!
Cze, mam przy okazji pytanie do Piwka, czy masz może elektryczne szyby??
bo akurat mam taką samą wersje tylko z ele. szybami i tak głupio jak szyba sie otwiera do dołu to boczek odskakuje do środka samochodu??
nie wiem czy to tak jest czy ktoś przede mną ściągał boczek i nie umiejętnie założył
dzięki za odp.
Wiesz co,obawiam sie ze ktos zle zlozyl ten boczek.Owszem mam 4xel szyby i otwieraja sie pieknie,zamykaja rowniez bez zadnych niespodzianek.Teraz to zapodales mi temat,az boje sie zdejmowac moje boczki.A chce dostac sie tylko doglosnikow.Jak zloze zle,albo nie wpasuja sie jak powinny...Mialem juz tak z tylnym panelem klapy bagaznika w volvo v 40 i pozlozeniu odstawalo,nie ccialo wskoczyc na swoje miejsce.Zawsze jest opcja,ze tak bedzie.Lipa z tymi boczkami,a jeszcze wieksza lipa z tym,ze aby dostac sie do glosnikow,trzeba zdjac boczki dzwi.Chyba wstrzymam sie do momentu oddania boczkow na obszycie alcantara,wtedy blizej wiosny bede mogl na spokojnie na dworze popracowac nad tym.
Dzieki za podpowiedz.
Apropos manuala,to moze kolega ma gotowy plik pdf,chetnie skorzystam.
a były hondy civic 7gen bez elektrycznych szyb ??chyba nie
Apropos manuala,to moze kolega ma gotowy plik pdf,chetnie skorzystam.
a nie łaskaw kolega poczytać pierwsze posty na stronie?
specjalnie po to są podklejone
nie dość że sciagniesz tam manuala to masz bogaty temat zrób to sam i tam równiez jest sciaganie boczków pokazane i to ze zdjęciami, tylko troszke poszukac..
Najtrudniej chyba z tą srebrną zaślepką na boczku wewnętrznym. Tzn ściągnąć ją tak, żeby jak najmniej uszkodzić... Pod tą srebrną zaślepką jest śruba. Ma na to ktoś jakiś sprawdzony patent?
To srebrne sciągasz wypychając krótkim śrubokrętem od tyłu tej rączki jest taka mała dziurka przez którą należy wypchnąć zaślepkę, obmacaj dobrze uchwyt a na pewno znajdziesz.
do genior
kolego,zamiast sie wymadrzac,moglbys podeslac innym gotowego linka,z tym poruszonym tematem skoro wiesz gdzie i co tam jest.
Pamietaj Ty dzis pomozesz mnie,a ja lub inni pomoga Tobie jutro.Badzmy kolezenscy,a nie uszczypliwi.
piwek ja się nie wymądrzam tylko podpowiadam, jakbyś dokładnie czytał to już byś wszystko wiedział,
może mod Ci wyjaśni o co chodzi w zaczynaniu i maglowaniu po raz kolejny takiego samego tematu,
albo sam zaczniesz czytać i korzystać z dobrodziejstw forum i przestaniesz się obruszać..
Piwek, następnym razem przejrzyj FAQ, a potem zakładaj temat: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?60372-Zr%F3b-to-sam-spis-tre%B6ci-w-FAQ
Koledzy dali chyba już potrzebne wskazówki w poprzednich postach?
Może zdjęcia z tego linka będą pomocne:
http://www.chisheu.com/2010/03/open-a-2001-honda-civic-door-panel-2/
Sam przymierzam sie do wygłuszenia drzwi i trochę czasu mi zajęło poszukanie ciekawych zdjęc. Ściągnięcie boczku nie jest takie trudne, ale trzeba wiedziec gdzie zacząć . Może jak będe ściągał boczki na wiosne zrobie dokładniejsze zdjęcia .