Zobacz pełną wersję : 100V ? światła przednie 1,3 93 \ hathback
Osobiscie nrzekam na oswietlenie drogi jakie zapewniaja mi serynje swiatła - ktos doradził mi zmiane zarówek na 100 - czy to dobry pomysł ? nie stopi sie tam nic do wiekszej temp ? A moze te światełka +50% czy jakos tam ? Nie wiem czy było - nie znalazłęm - jeśli tak to sorki .
Mam u siebie zalozone zarowki 100W i na jasnosc nie narzekam. Owszem stopily mi sie plastikowe kostki ktore dochodza do zarowki , ale lustra lamp sie jeszcze jakos trzymaja :) Wiekszosc klubowiczow poleca zarowki Philipsa +50% (podobno dobre) i ja tez chyba sie skusze na nie , zeby nie oslepiac innych :)
Najpierw zmierze jeszcze napięcie ... ale moze faktycznie zaczne od Philipsów :)
moc zarówek oczywicie " W " :oops:
ja mam jakies tam xenon blue;) 100W i naprawde nieźle dają, sa mocnieszjesz od philpsów +50% , na razie nic mi sie jeszcze nie stopiło, a to może dlatego,że rzadko je używam:)
Ja jestem przeciwnikiem 100 watowek. Bo Instalacja ich nie lubi. Klosze też nie. I inni kierowcy co im po oczach wali tez nie lubio.
Mam tungsramy +60 i jestem zadowolony.
co do walenia po oczach to można ustawić je regulacja wysokości,zeby nie biły w kosmos...
tylko uważaja na kostki aby sie nie potopiły bo napewno tak sie stanie moze nie na pcztaku ale po miesiacu jezdzeniea z tym
niedługo przejże instalke i zobacze jakie spustoszenia poczyniły te żarówy;)
kiedyś smigałem na 100W i nie bylo problemu ale potem przerzucilem sie na 55/60W Philips blue vision 4tys K i jestem bardzo zadowolony niedlugo bede testowal żarówki tenzoR to zobaczymy co i jak.
bratu kiedys dalem samochod i po calych katowicach i tychach jezdzil w nocy na dlugich i nic nikt sie niedowalal nawet policja cvic 3d 95r bo lampki tam sa niziutko a jak przyjechal skarzyl sie ze mu niebieska jakas kontrolka swieci i niewiedzial co to :D :D tez mam xenon blou cos tam i nazekam :|
narzekasz bo się coś potopiło?czy narzekasz,że za mocne ;)
narzekam no jak je sucho to swiecal naprawde ladnie a inne warunki to tak chodzbys na postojowkach jechal :D ale chyba zmienie na philips +50% :D
znaczy sie chodzi o np. opady deszczu??eee tam , przy takiej mocy powinny ładnie świecić:)
Zdecydowanie jestem przeciwnikiem 100W... oslepieja innych i topia kostki...
Ja jezdze na philips blue vision i sa *****iste.
Mam u siebie "setki" ale i tak kiepsko swieca. Kostki to juz dawno musialem wymienic. Narazie sie nie topia. :lol:
Mam u siebie "setki" ale i tak kiepsko swieca.
bo może wypaliły Ci się lustra reflektorów..
Pozdrawiam
bo może wypaliły Ci się lustra reflektorów..
Widzialem takie lustra na allegro za 40 zl. W ksiazce ktora mam pisza ze nie mozna rozszczelniac reflektorow ale moze ktos ma sposob na ich wymiane albo regeneracje?
Mam Civica 5 generacji sorki ze jeszcze nie uzupelnilem profilu
:oops:
to ze pali kostki to prawda inie prawda, ja mam 100w i nie dosc ze nie pala kostek to jeszcze nie oslepiaja bo pytalem ludzi, to wszystko zalezy bardziej od ustawienia reflektora niz od mocy zarowki.
2.5 roku jeżdziłema na 100W żarówkach z takimi hanie kupiłem i na takich sprzedałem nikogo nie raziło bo też sie pytałem znajomych z instalacją też nie było żadnego problemu. Jak pierwszy raz wymieniałem zarówki to nie złe zdziwko miałem, miały napis NOT FOR USE IN EUROPE.